Kako smo društveno odgovorna firma, vodimo računa o ekologiji ali i o lokalnoj ekonomiji u više pravaca. Zapošljavamo žene iznad 40 godina starosti jer na tržištu rada imaju najmanje šansi za zaposlenje. Isto tako, angažiramo žene iz ruralnih područja sa niskim primanjima, a na taj način brinemo o očuvanju starih zanata kao što je pletenje i heklanje, kao i pređa organske vune. Ista stvar je i sa drugim lokalnim zanatima i zanatlijama koji se bave preradom kože i krzna, kao nusproizvodom od domaćih životinja koji se koriste u prehrani.

Osnovi materijal koji koristimo u proizvodni je neobrađeni i hemijski netretiran pamuk sa svojom originalnom bojom i teksturom. Još jedna stvar nam je bitna, a to je očuvanje kulturne baštine iz bogate bosanskohercegovačke historije i prezentaciju podneblja i njegove prelijepe prirode, kroz moderan dizajn. Na taj način slavimo sva naša bogatstva i resurse.

Brend je koncipiran na tri segmenta, a odnosi se na stvari za djecu, ženu i na uređenje unutrašnjeg prostora. Svi proizvodi su osmišljeni na način da imaju više namjena, a zbog same kvalitete proizvoda mogu dugo da traju.

Kod dječijeg programa izrađujemo samo unisex proizvode kako bi ih mogli koristiti braća i sestre međusobno, kao i prosljeđivati drugima na korištenje.

Dizajn odjevnih predmeta za žene i aksesoari su dizajnirani na način da se mogu koristiti u različitim prilikama, a najviše vodimo računa o udobnosti i praktičnosti.

Kod proizvoda za kuću najviše vodimo računa o praktičnosti, udobnosti, a naročito kod posteljine, jer je san izuzetno važan. Ostali proizvodi su dekorativnog karaktera, posebno za ljubitelje bosanskohercegovačke tradicije.

Elma Smajlović

Direktorica i dizajnerica firme Smilelove d.o.o.